Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Ucz się szybciej
Testy
Fiszki
Notatki
Zaloguj
Pytania i odpowiedzi
Wstępny
Zebrane pytania i odpowiedzi do zestawu. Uek egzamin
Ilość pytań:
226
Rozwiązywany:
8211 razy
Pytanie 181
włókna sztuczne to
włókna pochodzenia naturalnego, kształt nadany przez człowieka
Pytanie 182
przędza to:
pólfabrykant
taki fajny kłębek
Pytanie 183
Jest to
dzianina
Pytanie 184
wyroby przędziane w porównaniu tkanin charakteryzują się trwałością;
nizszą
Pytanie 185
piling stosuje się w włoknach;
syntetycznych
Pytanie 186
Tusza to
wypatroszone zwierze
Pytanie 187
Klasyfikacja EUROP dotyczy świnek morskich o masie
od 60 do 120 kg
Pytanie 188
W klasie EUROP każda literka oznacza spadek zawartości mięsa w tusz co 5 % początkowa i końcowa wartość to;
55 początkowa
60 w przypadku gdy zaczynamy od literki S
P- poniżej 40%
Pytanie 189
zawartość wody w mięśniach zwierząt wynosi ok
75%
Pytanie 190
a białka
16-21%
Pytanie 191
a tłuszczu
2,5
Pytanie 192
mięso ryb posiada:
mniej białka niż mięso zwierząt
Pytanie 193
jest to spowodowane
zawartością wody
Pytanie 194
mięso posiada pełnowartościowego białka
76%
Pytanie 195
mięso bez kości i z kością to rodzaje mięsa:
czerwonego
Pytanie 196
dziczyzna to mięso
z upolowanych zwierząt
Pytanie 197
mięso osła to
nie ma odpowiednika
Pytanie 198
UV-VIS wykorzystuje absorpcję w zakresie
ultrafioletu
światła widzialnego
Pytanie 199
interferometria opiera się na różnicy ;
współczynników załamania światła
Pytanie 200
wełna posiada:
słabe właściwości izolacyjne, dlatego stowosowana jest głównie w lecie
Początek
Pokaż poprzednie pytania
Pokaż kolejne pytania
Powiązane tematy
#uek
#wstepny
#exam
Inne tryby
Nauka
Test
Fiszki
Pobierz PDF