Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Ucz się szybciej
Testy
Fiszki
Notatki
Zaloguj
Fiszki
Mąka - test
Test w formie fiszek Mąka - otrzymywanie, podział, skład chemiczny i wartość odżywcza, przechowywanie.
Ilość pytań:
5
Rozwiązywany:
4456 razy
Jakie mąki zaliczamy do mąk żytnich?
graham
sitkowa
tortowa
durum
razowa
chlebowa
sitkowa
razowa
Ile wynosi zawartość procentowa tłuszczu w mące?
1, 5%
3%
2%
1%
2, 5%
1, 5%
Jaka substancja białkowa nadaje ciastu elastyczność i gąbczastą strukturę?
lizyna
gluten
gluteina
gliadyna
gluten
Ile należy przechowywać mąkę żytnią?
3 miesiące
4 miesiące
5 miesięcy
4 miesiące
Do jakich mąk zaliczana jest mąka durum typ 1750 ?
mąki makaronowe
mąki żytnie
mąki pszenne
mąki makaronowe
Powiązane tematy
#Mąka
Inne tryby
Nauka
Test
Powtórzenie