Strona 1

Mąka - test

Pytanie 1
Jakie mąki zaliczamy do mąk żytnich?
durum
graham
tortowa
chlebowa
razowa
sitkowa
Pytanie 2
Ile wynosi zawartość procentowa tłuszczu w mące?
2, 5%
1%
2%
1, 5%
3%
Pytanie 3
Jaka substancja białkowa nadaje ciastu elastyczność i gąbczastą strukturę?
gliadyna
gluteina
gluten
lizyna
Pytanie 4
Ile należy przechowywać mąkę żytnią?
5 miesięcy
3 miesiące
4 miesiące
Pytanie 5
Do jakich mąk zaliczana jest mąka durum typ 1750 ?
mąki pszenne
mąki makaronowe
mąki żytnie
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp