Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Zaloguj
Przeglądaj
Testy
Fiszki
Notatki
Strona 1
Mąka - test
Pytanie 1
Jakie mąki zaliczamy do mąk żytnich?
durum
razowa
chlebowa
graham
tortowa
sitkowa
Pytanie 2
Ile wynosi zawartość procentowa tłuszczu w mące?
1, 5%
1%
2%
2, 5%
3%
Pytanie 3
Jaka substancja białkowa nadaje ciastu elastyczność i gąbczastą strukturę?
gliadyna
gluten
lizyna
gluteina
Pytanie 4
Ile należy przechowywać mąkę żytnią?
5 miesięcy
3 miesiące
4 miesiące
Pytanie 5
Do jakich mąk zaliczana jest mąka durum typ 1750 ?
mąki makaronowe
mąki żytnie
mąki pszenne
Pokaż wyniki
To już koniec testu, na następnej stronie zobaczysz swoje odpowiedzi.
Powiązane tematy
#Mąka
Inne tryby
Nauka
Powtórzenie
Fiszki