Strona 1

T10: Kelner

Pytanie 1
Przestawiony w tabeli opis wskazuje, że podczas przyjęcia zasiadanego zastosowano obsługę serwisem
francuskim
angielskim
niemieckim
rosyjskim
Pytanie 2
Oficjalne toasty na przyjęciach okolicznościowych wznoszone są
koniakiem
winem musującym
winem deserowym
likierem
Pytanie 3
Zakładami gastronomicznymi typu zamkniętego są
bary kawowe i smażalnie
winiarnie i bary szybkiej obsługi
kawiarnie i cukiernie
stołówki i bufety pracownicze
Pytanie 4
Termin lunch roboczy w gastronomii międzynarodowej oznacza
kolację
podwieczorek
obiad
śniadanie
Pytanie 5
Planując menu na przyjęcie weselne należy przede wszystkim wziąć pod uwagę
sezonowość i dostępność surowców
wyposażenie magazynów
skład chemiczny i kaloryczność produktów
liczbę miejsc parkingowych
Pytanie 6
Przedstawiony piktogram informuje, że restauracja
nie jest przystosowana dla osób niewidomych i głuchoniemych
nie jest przystosowana dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim
przystosowana jest dla osób niewidomych i głuchoniemych
przystosowana jest dla osób niepełnosprawnych ruchowo
Pytanie 7
Ilu kelnerów należy zaplanować do obsługi przyjęcia bufetowego dla 160 gości, jeżeli na jednego kelnera przypada dziesięciu gości?
14 kelnerów
15 kelnerów
16 kelnerów
17 kelnerów
Pytanie 8
Aplikacja ServerPaging System zawarta w systemie LRS służy do bezprzewodowej komunikacji pomiędzy
kelnerem a menadżerem gastronomii
kelnerem a właścicielem restauracji
kelnerem a gościem
kelnerem a kucharzem
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp