Strona 2

T.12: Technik hotelarstwa

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 9
Komu pokojowa powinna zgłosić znalezienie pozostawionej przez gościa rzeczy w pokoju hotelowym?
recepcjoniście concierge
portierowi hotelowemu
kierownikowi służby pięter
dyrektorowi ds. sprzedaży
Pytanie 10
Które urządzenie należy zastosować do szorowania, polerowania i konserwacji podłogi marmurowej w hotelu?
szorowarkę jednotarczową
odkurzacz do czyszczenia na mokro i sucho
odkurzacz samojezdny
automat szorująco-zbierający
Pytanie 11
Który z kierowników w hotelu 5* zajmuje się organizowaniem i koordynowaniem czynności związanych z obsługą gości w pokojach hotelowych i innych pomieszczeniach pionu mieszkalnego?
Służby pięter
Recepcji
Służby parterowej
Gastronomii
Pytanie 12
Jak długo należy gotować jaja na twardo?
2 minuty
8 - 10 minut
3 minuty
4 - 5 minut
Pytanie 13
Podanie śniadania do pokoju gościa to:
zestaw a la carte
wstawka śniadaniowa
bufet śniadaniowy
room service
Pytanie 14
Depozyt hotelowy jest usługą
fakultatywną, płatną
komplementarną, bezpłatną
komplementarną, płatną
fakultatywną, bezpłatną
Pytanie 15
Do którego rodzaju śniadania należy przygotować przedstawione na rysunku nakrycie?
angielskiego
kontynentalnego
wiedeńskiego
myśliwskiego
Pytanie 16
Zlecenie pisemne przesłane przez kontrahenta na realizację usług dodatkowych wymaga od pracowników centrum biznesu:
pisemnego potwierdzenia realizacji usług
ustnego potwierdzenia realizacji usług
wyłącznie wpisania danych do karty rezerwacyjnej
wyłącznie przesłania kosztorysu do kontrahenta