Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Ucz się szybciej
Testy
Fiszki
Notatki
Zaloguj
Ustawienia
Nauka
T4: ZSZ Cukiernik
Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 33
Połysk i kruchość elementu dekoracyjnego z czekolady uzyskuje się w procesie
mieszania
przeciągania
temperowania
tablerowania
Pytanie 34
Sporządzanie rozczynu jest charakterystyczne dla techniki wykonania ciasta drożdżowego metodą
jednofazową
jednoetapową
dwufazową
bezpośrednią
Pytanie 35
Badania laboratoryjne kału na nosicielstwo powinna wykonać osoba po przebyciu zakażenia
pleśniami z rodzaju Aspergillus
bakteriami z rodzaju Lactobacillus
drożdżami z rodzaju Saccharomyces
bakteriami z rodzaju Salmonella
Pytanie 36
Ile kilogramów masy serowej można wyprodukować z 14 kg białego sera, jeżeli z 0,7 kg białego sera otrzymuje się 1 kg masy serowej?
20 kg
14 kg
30 kg
10 kg
Pytanie 37
Na rysunku przedstawiono ciasto z układem kompozycji
pasmowej
abstrakcyjnej
swobodnej
dynamicznej
Pytanie 38
Wskaż wyróżnik jakościowy dla tekstury produktu
połysk
klarowność
elastyczność
barwa
Pytanie 39
Do wyprodukowania ciemnej czekolady, oprócz tłuszczu kakaowego i cukru, należy użyć
mleka w proszku
miazgi kakaowej
mleka UHT
śmietanki 30%
Pytanie 40
Ułóż według kolejności czynności, które należy wykonać, przygotowując rodzynki do produkcji sernika
1-2-3-7
4-2-6-7
5-6-3-7
4-5-6-7
Pokaż wyniki
To już koniec nauki, na następnej stronie zobaczysz swoje odpowiedzi.
Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie.
Aby dokończyć naukę i uzyskać dostęp do podsumowania odblokuj wyświetlanie reklam lub skubskrybuj plan Memorizer+