Strona 4

T10: Kelner

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 25
Która z wymienionych placówek jest punktem gastronomicznym?
smażalnia
jadłodajnia
bistro
bar mleczny
Pytanie 26
Które nakrycie stołu należy zaplanować do przedstawionego w tabeli Menu przyjęcia zasiadanego?
B
C
D
A
Pytanie 27
Którą szczególnie ważną informację powinno zawierać zamówienie pięciodniowego pobytu w hotelu dla grupy turystów z Izraela?
zaplanowane atrakcje turystyczne
aranżację wystroju sali konsumenckiej
zalecenia specjalistów od żywienia
preferencje żywieniowe gości
Pytanie 28
Które z urządzeń należy wykorzystać do przygotowania lodu konsumpcyjnego?
B
D
A
C
Pytanie 29
Do wykańczania wnętrz rustykalnych w restauracjach nie należy stosować
surowej cegły
kamienia
drewna
blachy ryflowanej
Pytanie 30
Który talerz należy zaplanować do konsumpcji pasztecika drożdżowego podawanego jako dodatek do zupy czystej?
C
A
B
D
Pytanie 31
Korzystając z tabeli określ, która oferta organizacji przyjęcia gwarantuje najniższe koszty konsumpcji na 1 osobę
C
A
B
D
Pytanie 32
W którym kieliszku należy serwować białe wino?
C
A
B
D