Strona 10

Wstępny

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 73
gdy na miękiszu widać białe plamy to jest to choroba:
ziemniaczana
kredowa
Pytanie 74
głównym składnikiem makaronów jest;
woda
składniki utrwalające suszenie
mąka
Pytanie 75
makaron dzieli się w zależności od;
dodatków stosowanych do produkcji (z jajami, bez jaj itd)
gatunku użytej mąki
Pytanie 76
gdy przełom makaronu jest marmurowy to:
makaron jest świeży
makaron jest stary
Pytanie 77
alkohol
zazwyczaj ma wartości odżywcze
przeważnie nie ma wartości odżywczych
Pytanie 78
cukry fermentujące to;
cukry proste
fruktoza
maltoza
glukoza
dwucukry
Pytanie 79
pierwszym etapem w produkcji alkoholi jest:
destylacja
hydroliza wielocukrów
Pytanie 80
ostatnim etapem produkcji makaronów jest ich:
nawadnianie
suszenie
moczenie