Strona 9

Wstępny

Pytanie 65
pieczywo mieszane otrzymuje się z mąki:
pszennej
pszennej i żytniej
żytniej
Pytanie 66
o pieczywie specjalnym mówimy gdy:
zastosowaniu
składnikach
Pytanie 67
podstawowym czynnikiem strukturotwórczym pieczywa jest:
pentozany
gluten
mąka
Pytanie 68
gluten powstaje podczas:
mieszania ciasta
napowietrzania ciasta
mieszania z napowietrzaniem ciasta
Pytanie 69
skórka pieczywa powinna być
bez zabrudzeń
ściśle zespolona z miękiszem
sztywna
może być lekko zabrudzona
elastyczna
Pytanie 70
miękisz powinien być:
sztywny
elastyczny
nie kruszący się
jednolity
kruszący się
Pytanie 71
smak i zapach powinien być
swoisty
Pytanie 72
gdy miękisz staje się lepki, ciągnący, pachnie miodem to jest to choroba:
kredowa
ziemniaczana
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp