Strona 8

Wstępny

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 57
otręby są:
głównym produktem
produktem uboczym
Pytanie 58
otręby stanowią
5% ziarna
10% ziarna
20% ziarna
Pytanie 59
Otręby posiadają dużą ilość
błonnika
mikro i makroelementów
witamin
Pytanie 60
Otręby stosowane są głównie jako:
pasza
składnik wypieków
Pytanie 61
mąka klasyfikowana jest na podstawie jej typu, czyli zawartości popiołu wyrażonego w
cm3/ m3 zwiesiny mąki w wodzie
g/ 100kg mąki
cm3/ dm3 zawiesiny mąki w wodzie
Pytanie 62
wartość wypiekowa mąki o:
zdolność do zatrzymywania gazów w cieście, za co odpowiedzialny jest gluten
zdolność wytwarzania gazów w czasie fermentacji, za co odpowiadaja skrbia
zdolność wytwarzania gazów w czasie fermentacji, za co odpowiadają cukry proste
zdolność pochłaniania wody, za co odopwiedzialne są ilość i własność białek i cukrowców
Pytanie 63
za pochłanianie wody w mące żytniej odpowiedzialne są;
pentozany
gluten
Pytanie 64
za pochłanianie wody w mące pszennej odpowiedzialny jest
gluten
pentozany