Strona 7

Wstępny

Pytanie 49
Rozpływalność (opisująca jakość glutenu wyraża się w:
g
g/cm3
mm
Pytanie 50
elastyczność glutenu wyraża się w:
stopniach
mm
g/cm3
Pytanie 51
kwasowość mąki kształtuje się w zakresie stopni:
10-12
1-2
3-8
Pytanie 52
kasza wytwarzana jest z:
kukutydzy
jęczmienia
wszystkich rodzajów zbóż (najczęśćiej jęczmienia)
żyta
Pytanie 53
ziarna w kaszach powinny być:
mogą być wymiksowane z innymi rodzajami ziaren
równe wielkością
mogą być w niewielkim stopniu zanieczyszczone
jednolote odmianowo
mogą być różne wielkością
czyste
szkliste
dobrze wykształcone (tylko z magistrem)
Pytanie 54
wady kasz mogą wynikać ze:
częstego przerzucania worka z kaszą
złego magazynowania
użycia złego surowca
wadliwego procesu technologicznego
Pytanie 55
otręby to produkt powstały z:
cięcia
przemiału
ugniatania
Pytanie 56
otręby powstają z takich zbóż jak:
owies
pszenżyto
żyto
pszenica
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp