Strona 27

Wstępny

Pytanie 209
kumys zawiera
10% laktozy
7% laktozy
7% glukozy
Pytanie 210
ser powstaje
śmietanki
z mleka
z mleka i śmietanki poprzez obróbkę mechaniczną i termiczną skrzepu
Pytanie 211
Skrzep ten powstaje z:
kazeiny
laktozy
glukozy
Pytanie 212
kazeina koaguluje pod pod wpływem enzymu
tryptofanu
lizozymu
podpuszczki
Pytanie 213
wśród serów żółtych wyróżniamy
podpuszczkowe
twarogi
dojrzewające
Pytanie 214
oscypek to ser z masy:
chłodzonej
gotowanej
parzonej
Pytanie 215
edamski, gouda to rodzaje serów
angielskich
szwajcarskich
holenderskich
Pytanie 216
dodatek utwardzacza PbO do metali powoduje:
polepszenie właściwości mechanicznych
pogorszenie właściwości mechanicznych
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp