Strona 26

Wstępny

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 201
przyswajalność białka mleka wynosi:
90%
60%
95%
100%
Pytanie 202
najłatwiej strawnym tłuszczem zwierzęcym jest tłuszcz:
podskórny
mleczny
mięsny
Pytanie 203
za słodkawy smak mleka odpowiada:
glukoza
fruktoza
galaktoza
laktoza
Pytanie 204
Zawartość procentowa tłuszczu, która NIE występuje w mleku spożywczym
1,5%
0,5%
2,5%
2,0%
1%
3,2%
Pytanie 205
Witaminy obecne w mleku
E
A
D
B
C
K
Pytanie 206
Maślankę jest produktem ubocznym przy produkcji masła uzyskanym z
śmietany
śmietany ukwaszonej zakwasem
mleka
Pytanie 207
zawartość suchej substancji w jogurcie wynosi:
9%
26%
9- 26%
Pytanie 208
kumys produkowany jest z mleka
krowiego
wielbądziego
koziego