Strona 25

Wstępny

Pytanie 193
jest to spowodowane
rodzajem białka
zawartością wody
Pytanie 194
mięso posiada pełnowartościowego białka
60%
80%
76%
70%
Pytanie 195
mięso bez kości i z kością to rodzaje mięsa:
białego
czerwonego
Pytanie 196
dziczyzna to mięso
z dzika z siłowni
z dzika
z upolowanych zwierząt
Pytanie 197
mięso osła to
nie ma odpowiednika
osłona
Pytanie 198
UV-VIS wykorzystuje absorpcję w zakresie
fal radiowych
ultrafioletu
mikrofal
światła widzialnego
Pytanie 199
interferometria opiera się na różnicy ;
odbicia światła
współczynników załamania światła
stopnia krystaliczności
Pytanie 200
wełna posiada:
dobre właściwości izolacyjne, dlatego stosowana jest głównie w zimie
słabe właściwości izolacyjne, dlatego stowosowana jest głównie w lecie
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp