Strona 17

Wstępny

Pytanie 129
maślanka jest produktem ubocznym przy produkcji:
kefiru
jogurtu
masła
Pytanie 130
jogurt jest otrzymywany z:
pasteryzowanego mleka zagęszczanego
z mleka wielbądziego
śmietany utwardzanej zakwasem
Pytanie 131
Kefir pochodzi z:
syberii
Kaukazu
And
Pytanie 132
kefir otrzymuje się w wyniku fermentacji;
mlekowej
alkoholowej
Pytanie 133
tlenek borowy i krzemionka
obniżają właściwości chemiczne
podwyższają właściwośći chemiczne
Pytanie 134
tlenek glinowy
podwyższa odporność termiczną
obniża odporność chemiczną
obniża odporność termiczną
podwyższa odporność chemiczną
Pytanie 135
utwardzaczami metali mogą być
BeO
AsO
CaO
MgO
RhO
PbO
Pytanie 136
Topnikami mogą być:
K2O
PbO
BeO
Na2O
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp