Strona 2

R6: Technik agrobiznesu, wrzesień 2014

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 9
Dokumentacja techniczno-technologiczna przedsiębiorstwa nie zawiera
podziału procesu technologicznego na zabiegi i operacje
norm zużycia surowca
zestawień zabiegów dla początkujących działów
zasad przyznawania premii pracownikom
Pytanie 10
Wdrażane do praktyki i stosowane w zakładach przetwórstwa żywności i żywienia zbiorowego systemy zapewnienia jakości, szczególnie system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, to
HACCP
HAC
HACP
HACPP
Pytanie 11
Etap produkcji piwa, w którym dochodzi do słodowania jęczmienia przy zastosowaniu kwaśnych i obojętnych węglanów, nazywa się
utylizacją
alkalizacją
gęstnieniem
tłoczeniem
Pytanie 12
Która metoda konserwacji mięsa drobiowego polega na obniżeniu temperatury do około -4°C w celu skrystalizowania wody w powierzchniowych warstwach mięsa?
zamrażanie
liofilizacja
podmrażanie
zamrażanie
Pytanie 13
Ewidencja chronologiczna operacji gospodarczych rejestrowana jest
w księdze głównej
w dowodzie księgowym
w dzienniku
w karcie ewidencyjnej
Pytanie 14
Do pakowania towarów sypkich, pylistych wykorzystuje się
wialnie
grysowniki
schładzalniki otwarte
dozowniki ślimakowe
Pytanie 15
Stała cena używana przez okres co najmniej roku obrotowego, stosowana w celu uproszczenia lub ewidencji kontroli stanu składników majątkowych, jest określana jako
kontrolna
ewidencyjna
przeciętna
rzeczywista
Pytanie 16
Jedną z form rozliczeń bezgotówkowych jest
obligacja
przekaz pocztowy
wpłata należnej kwoty do kasy
przelew