Strona 5

T4: ZSZ Cukiernik

Pytanie 33
Połysk i kruchość elementu dekoracyjnego z czekolady uzyskuje się w procesie
mieszania
przeciągania
temperowania
tablerowania
Pytanie 34
Sporządzanie rozczynu jest charakterystyczne dla techniki wykonania ciasta drożdżowego metodą
dwufazową
bezpośrednią
jednofazową
jednoetapową
Pytanie 35
Badania laboratoryjne kału na nosicielstwo powinna wykonać osoba po przebyciu zakażenia
drożdżami z rodzaju Saccharomyces
pleśniami z rodzaju Aspergillus
bakteriami z rodzaju Lactobacillus
bakteriami z rodzaju Salmonella
Pytanie 36
Ile kilogramów masy serowej można wyprodukować z 14 kg białego sera, jeżeli z 0,7 kg białego sera otrzymuje się 1 kg masy serowej?
20 kg
30 kg
14 kg
10 kg
Pytanie 37
Na rysunku przedstawiono ciasto z układem kompozycji
pasmowej
abstrakcyjnej
dynamicznej
swobodnej
Pytanie 38
Wskaż wyróżnik jakościowy dla tekstury produktu
klarowność
elastyczność
połysk
barwa
Pytanie 39
Do wyprodukowania ciemnej czekolady, oprócz tłuszczu kakaowego i cukru, należy użyć
mleka w proszku
miazgi kakaowej
mleka UHT
śmietanki 30%
Pytanie 40
Ułóż według kolejności czynności, które należy wykonać, przygotowując rodzynki do produkcji sernika
5-6-3-7
4-5-6-7
4-2-6-7
1-2-3-7
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp