Strona 4

T4: ZSZ Cukiernik

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 25
Wynik ważenia na wadze przedstawionej na rysunku wynosi
1 g
1000 g
10 g
100 g
Pytanie 26
Jajo świeże po wybiciu na talerz ma żółtko
powiększone i białko rozrzedzone
wypukłe i białko mętne
wypukłe i białko przejrzyste
spłaszczone i białko zamglone
Pytanie 27
Do dekoracji powierzchni masy serowej w serniku krakowskim należy wykorzystać
świeże owoce
ciasto kruche
ciasto parzone
suszone owoce
Pytanie 28
Do wyprodukowania 1000 kg sezamków potrzeba 280 kg cukru. Na ile dni produkcji wystarczy 840 kg cukru, jeżeli dzienna produkcja sezamków wynosi 1,5 tony?
1 dzień
4 dni
3 dni
2 dni
Pytanie 29
Która mąka pszenna zawiera najmniejszą ilość popiołu?
Typ 1850
Typ 750
Typ 450
Typ 1400
Pytanie 30
Który gluten powoli chłonie wodę, jest zwięzły i mało rozciągliwy?
średni
normalny
mocny
nieelastyczny
Pytanie 31
Do grupy wyrobów z ciasta kruchego należy zaliczyć:
ptysie, jabłeczniki, pączki
tarty, szarlotki, herbatniki
eklery, herbatniki, kokietki
briosze, jabłeczniki, języki
Pytanie 32
Sorbety owocowe należy przechowywać
w witrynie chłodniczej
w regale chłodniczym
w szafie mroźniczej
w tunelu mroźniczym