Strona 3

T4: ZSZ Cukiernik

Pytanie 17
Które ciasto należy wykonać, wykorzystując wszystkie surowce podane w normatywie?
zbijane
drożdżowe
kruche
piernikowe
Pytanie 18
Białko do produkcji ciasta beżowego należy
wymieszać z roztworem soli
schłodzić do temperatury 2°C
podgrzać do temperatury 70°C
wymieszać z sokiem z cytryny
Pytanie 19
Do produkcji której grupy ciast nie należy używać cukru?
francuskich i parzonych
francuskich i beżowych
biszkoptowych i zbijanych
biszkoptowych i parzonych
Pytanie 20
Do przygotowania 10 bankietówek należy użyć 100 g żelu dekoracyjnego. Ile kg żelu należy przygotować, aby udekorować 50 bankietówek, uwzględniając straty technologiczne wynoszące 10%?
0,60 kg
0,50 kg
0,55 kg
0,65 kg
Pytanie 21
Ile kartonów potrzeba do zapakowania 100 kg herbatników, jeżeli opakowania herbatników o wadze 100 g pakuje się w kartony po 50 sztuk?
10 kartonów
20 kartonów
15 kartonów
5 kartonów
Pytanie 22
Które cechy charakteryzują mąkę żytnią przeznaczoną do produkcji?
D
C
B
A
Pytanie 23
Przedstawione na rysunku urządzenie służy do
podgrzewania karmelu
temperowania czekolady
podgrzewania czekolady
nanoszenia barwników
Pytanie 24
Sernik żelatynowy należy przechowywać w zakresie temperatur
16°C do 22°C
-5°C do -2°C
-10°C do -6°C
4°C do 6°C
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp