Strona 4

T.12: Technik hotelarstwa

Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 25
Kto ponosi odpowiedzialność w przypadku stwierdzenia braku ręczników kąpielowych w magazynie?
pokojowa lotna
inspektor pięter
kierownik recepcji
magazynier bielizny
Pytanie 26
Które służby hotelowe utrzymują czystość i estetyczny wygląd części ogólnodostępnej dla gości?
pięter
recepcji
pralnicze
parterowe
Pytanie 27
Jaka jest optymalna temperatura przechowywania jaj, aby zachowały one świeżość przez 28 dni?
d - 5°C do - 2°C
od 0°C do +5°C
od +6°C do +10°C
od - 2°C do 0°C
Pytanie 28
Którą z wymienionych grup podawania śniadań zaleca się zastosować dla grup turystycznych?
serwis a la carte, wstawki śniadaniowe
serwis a la carte, serwis a'part
serwis table d'hóte, zestawy śniadaniowe
serwis table d'hóte, serwis bankietowy
Pytanie 29
W potwierdzeniu rezerwacji sali konferencyjnej należy określić między innymi:
godziny rezerwacji sali i formę płatności
termin rezerwacji sali i obywatelstwo uczestników
wyposażenie sali i liczbę osób obsługujących konferencję
nazwę sali i nazwisko szkoleniowca
Pytanie 30
Który element bielizny stołowej chroni blaty stołów przed zarysowaniem, wyrównuje nierówności na ich łączeniach oraz tłumi odgłosy stawianej zastawy?
molton
laufer
napperon
obrus
Pytanie 31
Przyjmując zamówienie na budzenie, należy ustalić z gościem hotelowym:
godzinę usługi
powód realizacji usługi
cenę usługi
formę płatności za usługę
Pytanie 32
Którą czynność należy wykonać jako pierwszą podczas sprzątania jednostki mieszkalnej?
pościelić łóżko
wyrzucić śmieci
otworzyć okno
odkurzyć wykładzinę