Strona 1

T.12: Technik hotelarstwa

Pytanie 1
Który rodzaj sprzątania należy przeprowadzić w nadmorskim hotelu przygotowującym się na przyjęcie wakacyjnych gości?
Okolicznościowe
Sezonowe
Gruntowne
Specjalne
Pytanie 2
Kiedy należy przeprowadzić w hotelu sprzątanie okolicznościowe?
przed sezonem
po wyjeździe grupy turystycznej
po wyjeździe osób indywidualnych
przed świętami
Pytanie 3
Których danych zgodnie z procedurami hotelowymi NIE wpisuje się do protokołu znalezienia rzeczy?
daty znalezienia przedmiotu
terminu pobytu gościa
miejsca znalezienia
imienia i nazwiska znalazcy
Pytanie 4
Od której kategorii hotele i motele są zobowiązane do świadczenia usługi sprzedaży lub udostępniania prasy codziennej?
2*
1*
3*
4*
Pytanie 5
Który typ pokoju hotelowego jest wyposażony w dwa pojedyncze łóżka?
Double
Suite
Twin
Single
Pytanie 6
Kiedy należy umieścić w pokoju hotelowym wstawkę dla gościa VIP, składającą się między innymi z butelki schłodzonego szampana oraz kosza z owocami i ciastkami?
W dniu przyjazdu, po wejściu gościa do pokoju
W dniu wyjazdu, przed opuszczeniem pokoju przez gościa
W dniu przyjazdu, przed wejściem gościa do pokoju
W dniu wyjazdu gościa, wczesnym rankiem
Pytanie 7
Których z wymienionych surowców należy użyć do przygotowania omletu biszkoptowego?
jajko, woda, sól, soda oczyszczona.
mąka, jajko, cukier.
mąka, jajko, drożdże.
jajko, woda, sól, proszek do pieczenia.
Pytanie 8
Która grupa usług zawiera wyłącznie usługi komplementarne bezpłatne?
Podawanie śniadania do pokoju, wymiana walut, sala zabaw
Udzielanie informacji, przekazywanie wiadomości, wezwanie taksówki
Budzenie, wypożyczenie leżaków, rezerwacja biletu na spektakl teatralny
Jazda konna, udzielenie pierwszej pomocy, wskazanie drogi do banku
Przejdź na Memorizer+
W trybie testu zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp