Nauka

Prince2

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 145
Która zasada PRINCE2 wykorzystuje tolerancje do określenia granic delegowanych uprawnień?
Zarządzanie z wykorzystaniem tolerancji
Zarządzanie etapowe
Dostosowanie do warunków projektu
Koncentracja na produktach
Pytanie 146
Które z wymienionych jest przeznaczeniem procesu Przygotowanie Projektu?
Wykazanie, że Plan Projektu może sprostać wymaganym terminom
Przygotowanie Dokumentacji Inicjowania Projektu, aby można było inicjować projekt
Zapewnienie, że warunki wstępne dla inicjowania projektu zostaly spelnione
Potwierdzenie kierownictwu organizacji lub programu, że oczekiwania jakościowe zostaną spełnione
Pytanie 147
Kiedy należy dokonać przeglądu zespołu zarządzania projektem?
Gdy zidentyfikowano nowych interesariuszy
Gdy planowany jest przegląd jakości
Podczas wytwarzania produktu
Podczas planowania następnego etapu
Pytanie 148
Co NIE jest obowiązkiem Komitetu Sterującego?
Zatwierdzenie Opisu Produktu Końcowego Projektu
Przekazanie odpowiedzialności za Plan Przeglądu Korzyści kierownictwu organizacji lub programu
Przydzielanie tolerancji zespolom specjalistycznym
Potwierdzenie wymaganej częstotliwości Raportów Okresowych
Pytanie 149
Kto ustala tolerancje projektu?
Kierownictwo organizacji lub programu
Kierownik Projektu
Komitet Sterujący
Przewodniczący
Pytanie 150
Plany PRINCE2 są starannie opracowywane, aby zaspokoić potrzeby różnych szczebli organizacyjnych projektu. Dlaczego jest to korzyść?
Usprawniają komunikację i kontrolę
Zapewniają właściwą reprezentację interesariuszy
Zapewniają, że jeden plan zaspokoi potrzeby każdego
Zmniejszają liczbę poziomów zarządzania potrzebnych w organizacji projektu
Pytanie 151
Które poziomy planu są zalecane przez PRINCE2?
Plan Projektu, Plan Etapu, Plan Zespołu i Plan Nadzwyczajny
Plan Projektu
Plan Projektu, Plan Etapu i Plan Zespołu
Plan Projektu i Plan Etapu
Pytanie 152
Które z wymienionych poniżej są opisane w Opisie Produktu? 1 . Części składowe produktu 2. Produkty, które wywodzą się z danego produktu 3. Wymagane umiejętności wytwórcy 4. Metoda kontroli jakości produktu
1, 2, 4
2, 3,4
1, 2, 3
1, 3, 4