Nauka

Kurs pilota - B. Obsługa ruchu turystycznego

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 57
Charakterystyczną cechą śniadania wiedeńskiego jest:
naleśniki z dżemem
jajka w szklance
zupa mleczna
ryba smażona
Pytanie 58
Które z wymienionych rodzajów win ma wyższą zawartość cukru:
wino wytrawne
wino półwytrwane
Pytanie 59
W dobrej restauracji odnośnie wyboru win turystom doradza:
marker
sommelier
inna nazwa
practer
Pytanie 60
Nóż i widelec w położeniu równoległym na talerzu oznaczają, iż turysta:
inne
jeszcze nie zakończył jedzenia
prosi kelnera o dokładkę
już spożył podaną potrawę
Pytanie 61
Jaki środek transportu jest najczęściej wykorzystywany przez obywateli polskich w ich wyjazdach zagranicznych (łącznie prywatnych i zorganizowanych):
samolot
autokar
prom
kolej
samochód osobowy
Pytanie 62
Pięć mil lądowych w Wielkiej Brytanii to około:
9 km
6 km
12 km
10 km
Pytanie 63
Zaplanowana przerwa w podróży, uzgodniona z przewoźnikiem, to:
break-time
transfe
sightseeing
stand-by
stopover
Pytanie 64
Autokarami produkcji niemieckiej są:
Mercedes, Mann
Mercedes, Volvo
Bova, Citroen
Bova, Sanos
Mercedes, Scania
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp