Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Ucz się szybciej
Testy
Fiszki
Notatki
Zaloguj
Ustawienia
Nauka
Klasa 7, dział 3 - Układ pokarmowy
Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 33
Dobrym źródłem wapnia są:
owoce cytrusowe, pietruszka
ryby morskie
zielona warzywa liściaste
mleko, sery i jaja
Pytanie 34
Dobrym źródłem magnezu są:
nasiona roślin strączkowych, herbata, sery
jaja, mleko, jogurty
ryby, owoce morza, cytrusy
kakao, orzechy, otręby, kasza gryczana
Pytanie 35
Ile dżuli ma jedna k...
To pytanie jest dostępne dla użytkowników, którzy wykupili plan
Odblokuj wszystkie pytania we wszystkich testach.
Kup dostęp
Pytanie 36
Jaka bakteria powoduje chorobę wrzodową żołądka?
Escherichia coli
Salmonella
Staphylococcus aureus
Helicobacter pylori
Pytanie 37
Zaburzenie odżywiania polegające na jedzeniu mniej niż potrzebuje tego organizm to
bulimia
nadwaga
otyłość
anoreksja
Pytanie 38
Aby uniknąć chorób p...
To pytanie jest dostępne dla użytkowników, którzy wykupili plan
Odblokuj wszystkie pytania we wszystkich testach.
Kup dostęp
Pytanie 39
Aby dobrze zbilansow...
To pytanie jest dostępne dla użytkowników, którzy wykupili plan
Odblokuj wszystkie pytania we wszystkich testach.
Kup dostęp
Pytanie 40
Ile posiłków dziennie należy spożywać?
3
5
4
6
Następne pytania
Pozostało stron: 1
Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie.
Aby dokończyć naukę i uzyskać dostęp do podsumowania odblokuj wyświetlanie reklam lub skubskrybuj plan Memorizer+