Nauka

T10: Kelner

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 33
Wewnętrznym środkiem reklamy stosowanym przez restaurację nie jest
D
B
A
C
Pytanie 34
Zgodnie z zasadami ustawiania potraw na bufecie obiadowym bezpośrednio po zupach należy ustawić
dania główne
zimne przekąski
desery
owoce
Pytanie 35
Który rodzaj stołu wskazany jest na uroczystą kolację zasiadaną dla 10 osób?
B
A
D
C
Pytanie 36
Które urządzenie służy do podgrzewania wody na bufetach z napojami gorącymi?
kocioł warzelny
warnik
termos
saturator bufetowy
Pytanie 37
Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz koszt bananów potrzebnych do sporządzenia 5 porcji surówki z owoców mieszanych
1,50 zł
11,20 zł
0,30 zł
11,50 zł
Pytanie 38
Łyżkę do zupy oraz widelec układa się stroną wypukłą do góry na przyjęciach dyplomatycznych organizowanych
we Francji
w Polsce
w Anglii
we Włoszech
Pytanie 39
Celem wprowadzenia przez restaurację oferty Happy Hours jest
skrócenie czasu pracy restauracji oraz serwowanie wykwintnych napojów
obniżenie cen potraw i napojów przy zamówieniach grupowych
wydłużenie czasu pracy restauracji oraz serwowanie wykwintnych potraw
obniżenie cen potraw i napojów w określonych godzinach
Pytanie 40
Który zestaw kolejnych reakcji klienta wobec produktu określa koncepcja promocyjna AIDA?
przygotowanie, przeprowadzenie, rozbudzenie, sprawdzenie
identyfikacja, zainteresowanie, promocja, działanie
uwaga, zainteresowanie, pragnienie, działanie
podział, przygotowanie, przeprowadzenie, sprawdzenie