Nauka

T10: Kelner

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 25
Która z wymienionych placówek jest punktem gastronomicznym?
smażalnia
bar mleczny
jadłodajnia
bistro
Pytanie 26
Które nakrycie stołu należy zaplanować do przedstawionego w tabeli Menu przyjęcia zasiadanego?
B
C
D
A
Pytanie 27
Którą szczególnie ważną informację powinno zawierać zamówienie pięciodniowego pobytu w hotelu dla grupy turystów z Izraela?
aranżację wystroju sali konsumenckiej
preferencje żywieniowe gości
zalecenia specjalistów od żywienia
zaplanowane atrakcje turystyczne
Pytanie 28
Które z urządzeń należy wykorzystać do przygotowania lodu konsumpcyjnego?
A
B
D
C
Pytanie 29
Do wykańczania wnętrz rustykalnych w restauracjach nie należy stosować
surowej cegły
kamienia
drewna
blachy ryflowanej
Pytanie 30
Który talerz należy zaplanować do konsumpcji pasztecika drożdżowego podawanego jako dodatek do zupy czystej?
A
D
C
B
Pytanie 31
Korzystając z tabeli określ, która oferta organizacji przyjęcia gwarantuje najniższe koszty konsumpcji na 1 osobę
C
B
A
D
Pytanie 32
W którym kieliszku należy serwować białe wino?
C
A
D
B
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp