Nauka

T10: Kelner

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp
Pytanie 1
Przestawiony w tabeli opis wskazuje, że podczas przyjęcia zasiadanego zastosowano obsługę serwisem
francuskim
niemieckim
angielskim
rosyjskim
Pytanie 2
Oficjalne toasty na przyjęciach okolicznościowych wznoszone są
winem musującym
winem deserowym
koniakiem
likierem
Pytanie 3
Zakładami gastronomicznymi typu zamkniętego są
winiarnie i bary szybkiej obsługi
kawiarnie i cukiernie
stołówki i bufety pracownicze
bary kawowe i smażalnie
Pytanie 4
Termin lunch roboczy w gastronomii międzynarodowej oznacza
podwieczorek
śniadanie
kolację
obiad
Pytanie 5
Planując menu na przyjęcie weselne należy przede wszystkim wziąć pod uwagę
skład chemiczny i kaloryczność produktów
sezonowość i dostępność surowców
wyposażenie magazynów
liczbę miejsc parkingowych
Pytanie 6
Przedstawiony piktogram informuje, że restauracja
przystosowana jest dla osób niepełnosprawnych ruchowo
przystosowana jest dla osób niewidomych i głuchoniemych
nie jest przystosowana dla osób poruszających się na wózku inwalidzkim
nie jest przystosowana dla osób niewidomych i głuchoniemych
Pytanie 7
Ilu kelnerów należy zaplanować do obsługi przyjęcia bufetowego dla 160 gości, jeżeli na jednego kelnera przypada dziesięciu gości?
17 kelnerów
15 kelnerów
16 kelnerów
14 kelnerów
Pytanie 8
Aplikacja ServerPaging System zawarta w systemie LRS służy do bezprzewodowej komunikacji pomiędzy
kelnerem a gościem
kelnerem a menadżerem gastronomii
kelnerem a właścicielem restauracji
kelnerem a kucharzem