Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Ucz się szybciej
Testy
Fiszki
Notatki
Zaloguj
Ustawienia
Nauka
Inżynieria produktów żywnościowych
Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 129
guma arabska, agar i pektyna to:
substancja zagęszczająca
substancja żelująca
Pytanie 130
skrobia, fosforany, guma guar i arabska to:
substancje zagęszczające
substancje żelujące
Pytanie 131
guma arabska:
uczula
nie jest środkiem uczulającym
Pytanie 132
korzeń mydlnicy jest:
substancje przeciwdziałające pienieniu
substancje przeciwdziałające zbrylaniu
substancją wspomagającą pienienie
Pytanie 133
związki krzemoorganiczne to:
substancje przeciwdziałające zbrylaniu
substancje przeciwdziałające pienieniu
substancje wspomagające pienienie
Pytanie 134
barwniki syntetyczne
nie muszą być opisane na opakowaniu
muszą być opisane na opakowaniu
mogą być dodane do żywności dla dzieci
nie mogą być dodane do żywności dla dzieci
Pytanie 135
barwniki naturalne
trudno ulegają rozkładowi
łatwo ulegają rozkładowi
Pytanie 136
do fałszowania pieczywa ciemnego stosuje się:
karmel siarczynowy
betanina
beta karoten
żółcień pomarańczowa
Następne pytania
Pozostało stron: 3
Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie.
Aby dokończyć naukę i uzyskać dostęp do podsumowania odblokuj wyświetlanie reklam lub skubskrybuj plan Memorizer+