Nauka

Inżynieria produktów żywnościowych

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 89
Wysokie:
poniżej 1 kilogreja
1-10 kilogreja
10-50 kilogreja
Pytanie 90
Dawki wysokie :
nie mogą być w powszechnym użytku
mogą być w powszechnym użytku
Pytanie 91
Metoda kombinowana inaczej nazywana jest technologią:
schodków
płotków
żywopłotów
Pytanie 92
promieniowanie radiacyjne niszczy:
wirusy
wszystkie stadia organizmów
bakterie
Pytanie 93
stosowanie radiacji w żywności spowodowało:
zwiększeniem przypadków chorób spowodowanych spożyciem żywności
zmniejszeniem przypadków chorób spowodowanych spożyciem żywności
Pytanie 94
Rozporządzenie w sprawie napromieniowania żywności promieniowaniem jonizującym pochodzi z dnia:
20 czerwca 2017
20 czerwca 2007
10 czerwca 2007
Pytanie 95
rozporządzenie to dotyczyło
przewozu z państw "trzecich"
procedur
maksymalnych dopuszczalnych dawek
kwalifikacji osób obsługujących aparaty promieniotwórcze
przewozu z państw europejskich
środków spożywczych poddanych napromieniowaniu
źródeł promieniowania
opakowań
minimalnych dopuszczalnych dawek
Pytanie 96
Produkty radiacyjne:
muszą być oznakowane
nie muszą być oznakowane
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp