Nauka

Wstępny

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 73
gdy na miękiszu widać białe plamy to jest to choroba:
kredowa
ziemniaczana
Pytanie 74
głównym składnikiem makaronów jest;
składniki utrwalające suszenie
woda
mąka
Pytanie 75
makaron dzieli się w zależności od;
gatunku użytej mąki
dodatków stosowanych do produkcji (z jajami, bez jaj itd)
Pytanie 76
gdy przełom makaronu jest marmurowy to:
makaron jest świeży
makaron jest stary
Pytanie 77
alkohol
przeważnie nie ma wartości odżywczych
zazwyczaj ma wartości odżywcze
Pytanie 78
cukry fermentujące to;
glukoza
fruktoza
maltoza
cukry proste
dwucukry
Pytanie 79
pierwszym etapem w produkcji alkoholi jest:
destylacja
hydroliza wielocukrów
Pytanie 80
ostatnim etapem produkcji makaronów jest ich:
nawadnianie
suszenie
moczenie
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp