Nauka

Wstępny

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 201
przyswajalność białka mleka wynosi:
60%
90%
100%
95%
Pytanie 202
najłatwiej strawnym tłuszczem zwierzęcym jest tłuszcz:
mleczny
mięsny
podskórny
Pytanie 203
za słodkawy smak mleka odpowiada:
galaktoza
fruktoza
laktoza
glukoza
Pytanie 204
Zawartość procentowa tłuszczu, która NIE występuje w mleku spożywczym
1%
2,0%
3,2%
0,5%
2,5%
1,5%
Pytanie 205
Witaminy obecne w mleku
C
K
B
E
D
A
Pytanie 206
Maślankę jest produktem ubocznym przy produkcji masła uzyskanym z
śmietany ukwaszonej zakwasem
śmietany
mleka
Pytanie 207
zawartość suchej substancji w jogurcie wynosi:
26%
9- 26%
9%
Pytanie 208
kumys produkowany jest z mleka
wielbądziego
krowiego
koziego
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp