Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Ucz się szybciej
Testy
Fiszki
Notatki
Zaloguj
Ustawienia
Nauka
Wstępny
Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 129
maślanka jest produktem ubocznym przy produkcji:
kefiru
masła
jogurtu
Pytanie 130
jogurt jest otrzymywany z:
z mleka wielbądziego
śmietany utwardzanej zakwasem
pasteryzowanego mleka zagęszczanego
Pytanie 131
Kefir pochodzi z:
syberii
And
Kaukazu
Pytanie 132
kefir otrzymuje się w wyniku fermentacji;
alkoholowej
mlekowej
Pytanie 133
tlenek borowy i krzemionka
obniżają właściwości chemiczne
podwyższają właściwośći chemiczne
Pytanie 134
tlenek glinowy
obniża odporność chemiczną
podwyższa odporność termiczną
podwyższa odporność chemiczną
obniża odporność termiczną
Pytanie 135
utwardzaczami metali mogą być
RhO
BeO
AsO
CaO
PbO
MgO
Pytanie 136
Topnikami mogą być:
Na2O
PbO
K2O
BeO
Następne pytania
Pozostało stron: 12
Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie.
Aby dokończyć naukę i uzyskać dostęp do podsumowania odblokuj wyświetlanie reklam lub skubskrybuj plan Memorizer+