Nauka

Wstępny

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 105
brzeczkę piwną sporządza się z:
chmielu
wody
słodu browarniczego
innych dodatków
Pytanie 106
barwa piwa (ciemne i jasne) zależy od
ilości chmielu
ilości dodanych barwników
sposobu suszenia słodu
Pytanie 107
piwo przelane do naczynia powinno wykazywać
dobre nasycenie CO2
Powinno szczypać w język
powinno być lekko słodkawe
niewielkie nasycenie CO2
Pytanie 108
piana ponad nalanym piwem powinna trzymać się;
max 1 min
nie powinna opadać wogóle
2-3 min
Pytanie 109
składniki występujęce w warzywach, nie występujące w owocach
aminy alifatyczne
alkaloidy
fitoncydy
ftalany
Pytanie 110
fitanocydy to;
naturalne antybiotyki
związki aromatyczne w małych ilociach działające pobudzająco, w dużych stężeniach trująco
naturalne antystatyki
Pytanie 111
alkaloidy to:
związki alifatyczne w małych ilociach działające pobudzająco, w dużych stężeniach trująco
związki aromatyczne w małych ilociach działające pobudzająco, w dużych stężeniach trująco
naturalne antybiotyki
Pytanie 112
pasteryzacja i sterylizacja to metoda przedłużania trwałości:
termiczna
obniżająca aktywność wody
wiązania wody
chemiczna
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp