Nauka

R6: Technik agrobiznesu, wrzesień 2014

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 9
Dokumentacja techniczno-technologiczna przedsiębiorstwa nie zawiera
norm zużycia surowca
podziału procesu technologicznego na zabiegi i operacje
zestawień zabiegów dla początkujących działów
zasad przyznawania premii pracownikom
Pytanie 10
Wdrażane do praktyki i stosowane w zakładach przetwórstwa żywności i żywienia zbiorowego systemy zapewnienia jakości, szczególnie system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, to
HACPP
HACP
HACCP
HAC
Pytanie 11
Etap produkcji piwa, w którym dochodzi do słodowania jęczmienia przy zastosowaniu kwaśnych i obojętnych węglanów, nazywa się
tłoczeniem
utylizacją
gęstnieniem
alkalizacją
Pytanie 12
Która metoda konserwacji mięsa drobiowego polega na obniżeniu temperatury do około -4°C w celu skrystalizowania wody w powierzchniowych warstwach mięsa?
liofilizacja
zamrażanie
zamrażanie
podmrażanie
Pytanie 13
Ewidencja chronologiczna operacji gospodarczych rejestrowana jest
w dzienniku
w dowodzie księgowym
w księdze głównej
w karcie ewidencyjnej
Pytanie 14
Do pakowania towarów sypkich, pylistych wykorzystuje się
dozowniki ślimakowe
wialnie
schładzalniki otwarte
grysowniki
Pytanie 15
Stała cena używana przez okres co najmniej roku obrotowego, stosowana w celu uproszczenia lub ewidencji kontroli stanu składników majątkowych, jest określana jako
przeciętna
kontrolna
rzeczywista
ewidencyjna
Pytanie 16
Jedną z form rozliczeń bezgotówkowych jest
wpłata należnej kwoty do kasy
przekaz pocztowy
przelew
obligacja
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp