Nauka

T4: ZSZ Cukiernik

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 25
Wynik ważenia na wadze przedstawionej na rysunku wynosi
100 g
1000 g
10 g
1 g
Pytanie 26
Jajo świeże po wybiciu na talerz ma żółtko
wypukłe i białko mętne
powiększone i białko rozrzedzone
spłaszczone i białko zamglone
wypukłe i białko przejrzyste
Pytanie 27
Do dekoracji powierzchni masy serowej w serniku krakowskim należy wykorzystać
świeże owoce
suszone owoce
ciasto kruche
ciasto parzone
Pytanie 28
Do wyprodukowania 1000 kg sezamków potrzeba 280 kg cukru. Na ile dni produkcji wystarczy 840 kg cukru, jeżeli dzienna produkcja sezamków wynosi 1,5 tony?
2 dni
4 dni
1 dzień
3 dni
Pytanie 29
Która mąka pszenna zawiera najmniejszą ilość popiołu?
Typ 1850
Typ 450
Typ 750
Typ 1400
Pytanie 30
Który gluten powoli chłonie wodę, jest zwięzły i mało rozciągliwy?
średni
nieelastyczny
normalny
mocny
Pytanie 31
Do grupy wyrobów z ciasta kruchego należy zaliczyć:
briosze, jabłeczniki, języki
ptysie, jabłeczniki, pączki
eklery, herbatniki, kokietki
tarty, szarlotki, herbatniki
Pytanie 32
Sorbety owocowe należy przechowywać
w regale chłodniczym
w tunelu mroźniczym
w szafie mroźniczej
w witrynie chłodniczej
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp