Które ciasto należy wykonać, wykorzystując wszystkie surowce podane w normatywie?
kruche
drożdżowe
piernikowe
zbijane
Pytanie 18
Białko do produkcji ciasta beżowego należy
podgrzać do temperatury 70°C
wymieszać z sokiem z cytryny
schłodzić do temperatury 2°C
wymieszać z roztworem soli
Pytanie 19
Do produkcji której grupy ciast nie należy używać cukru?
biszkoptowych i parzonych
francuskich i beżowych
biszkoptowych i zbijanych
francuskich i parzonych
Pytanie 20
Do przygotowania 10 bankietówek należy użyć 100 g żelu dekoracyjnego. Ile kg żelu należy przygotować, aby udekorować 50 bankietówek, uwzględniając straty technologiczne
wynoszące 10%?
0,65 kg
0,55 kg
0,60 kg
0,50 kg
Pytanie 21
Ile kartonów potrzeba do zapakowania 100 kg herbatników, jeżeli opakowania herbatników o wadze 100 g pakuje się w kartony po 50 sztuk?
5 kartonów
15 kartonów
10 kartonów
20 kartonów
Pytanie 22
Które cechy charakteryzują mąkę żytnią przeznaczoną do produkcji?
A
D
B
C
Pytanie 23
Przedstawione na rysunku urządzenie służy do
temperowania czekolady
nanoszenia barwników
podgrzewania czekolady
podgrzewania karmelu
Pytanie 24
Sernik żelatynowy należy przechowywać w zakresie temperatur
Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie. Aby dokończyć naukę i uzyskać dostęp do podsumowania odblokuj wyświetlanie reklam lub skubskrybuj plan Memorizer+