Twoja przeglądarka nie obsługuje JavaScript!
Ucz się szybciej
Testy
Fiszki
Notatki
Zaloguj
Ustawienia
Nauka
FUJKI MOCNO
Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 17
Za pierwszą rasę świń w typie mięsnym uważa się
Berkshire
Wielka biała angielska
Leicester
Pietrain
Pytanie 18
Pogłowie świń w Polsce wynosi około
37,5 mln
27,5 mln
11 mln
7,5 mln
Pytanie 19
Rasy świń stanowiące ponad 80% pogłowia zarodowego w Polsce to
Wbp i pbz
Pbz i Hempshire
Pietrain i duroc
Wbp i puławska
Pytanie 20
W krzyżowaniu towarowym świń komponent mateczny stanowią następujące rasy:
Wbp i pbz
Duroc i pietrain
Hampshire i duroc
Pbz i duroc
Pytanie 21
W krzyżowaniu towarowym świń komponent ojcowski stanowią następujące rasy:
Duroc, pietrain, hampshire
Wbp, pbz, puławska
Wbp, pbz, pietrain
Złotnicka biała, złotnicka pstra, hampshire
Pytanie 22
Rasy zachowawcze świń w Polsce to:
Złotnicka biała, złotnicka pstra, puławska
Wbp, pbz, pietrain
Pbz, puławska, złotnicka pstra
Wbp, pbz, puławska
Pytanie 23
Najważniejsze cechy ras należących do komponentu matecznego
Wysoka rozrodczość i duża odporność
Wysoka mleczność i dobra jakość mięsna
Wysokie przyrosty dzienne i dobre wykorzystanie paszy
Wybitna mięsność i dobre wykorzystanie paszy
Pytanie 24
Najważniejsza cecha ras należących do komponentu ojcowskiego to
Dobre wykorzystanie paszy
Duża odporność
Wysoka rozrodczość
Wybitna mięsność
Następne pytania
Pozostało stron: 5
Wykryliśmy, że blokujesz reklamy na naszej stronie.
Aby dokończyć naukę i uzyskać dostęp do podsumowania odblokuj wyświetlanie reklam lub skubskrybuj plan Memorizer+