Nauka

Fizjo zmysły gumed giełda

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 89
Termoreceptory zimna zaopatrywane są przez włókna niezmielinizowane, a ciepła przez włókna zmielinizowane
P
F
Pytanie 90
Próg pobudliwości węchu jest niższy od smaku
P
F
Pytanie 91
Na skrzyżowaniu o umiarkowanej głośności natężenie 30 dB
F
P
Pytanie 92
Wrażenie smakowe jest również zależne od zapachu wydychanego
F
P
Pytanie 93
Większość receptorów dotyku i ucisku jest szybko adaptująca ?
P
F
Pytanie 94
Próg pobudliwości receptorów węchu jest niższy niż receptorów smaku
P
F
Pytanie 95
W tworzeniu wrażenia smakowego biorą udział receptory węchu przy wydechu przez nos
P
F
Pytanie 96
Właściwym receptorem słuchu są kk włoskowate zewn
P
F
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp