Nauka

pokarmowy gumed fizjo

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 25
Zmniejszony poziom żelaza może spowodować zmniejszenie współczynnika TIBC
f
p
Pytanie 26
PP hamuje wydzielanie przez trzustkę enzymów i jonów wodorowęglanowych
p
f
Pytanie 27
. BAO jest mierzony przy optymalnych warunkach po zjedzeniu
f
p
Pytanie 28
Pierwotne kwasy żółciowe powoduja emulsyfikację, a wtórne pomagają we wchłanianiu
p
f
Pytanie 29
Tłuszcze najbardziej zwiększają PPM
p
f
Pytanie 30
W ciągu doby wydzielane jest 2000 ml soku żołądkowego
p
f
Pytanie 31
Trypsyna uczestniczy w rozpadzie kompleksu B12-IF
f
p
Pytanie 32
W fibrynolizie komórkowej jedyne komórki to komórki śródbłonka i jakieśtam
f
p
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp