Nauka

T.12: Technik hotelarstwa

Wyświetlane są wszystkie pytania.
Pytanie 25
Kto ponosi odpowiedzialność w przypadku stwierdzenia braku ręczników kąpielowych w magazynie?
pokojowa lotna
inspektor pięter
kierownik recepcji
magazynier bielizny
Pytanie 26
Które służby hotelowe utrzymują czystość i estetyczny wygląd części ogólnodostępnej dla gości?
pięter
recepcji
pralnicze
parterowe
Pytanie 27
Jaka jest optymalna temperatura przechowywania jaj, aby zachowały one świeżość przez 28 dni?
od - 2°C do 0°C
od +6°C do +10°C
d - 5°C do - 2°C
od 0°C do +5°C
Pytanie 28
Którą z wymienionych grup podawania śniadań zaleca się zastosować dla grup turystycznych?
serwis a la carte, wstawki śniadaniowe
serwis table d'hóte, zestawy śniadaniowe
serwis table d'hóte, serwis bankietowy
serwis a la carte, serwis a'part
Pytanie 29
W potwierdzeniu rezerwacji sali konferencyjnej należy określić między innymi:
godziny rezerwacji sali i formę płatności
nazwę sali i nazwisko szkoleniowca
termin rezerwacji sali i obywatelstwo uczestników
wyposażenie sali i liczbę osób obsługujących konferencję
Pytanie 30
Który element bielizny stołowej chroni blaty stołów przed zarysowaniem, wyrównuje nierówności na ich łączeniach oraz tłumi odgłosy stawianej zastawy?
obrus
laufer
molton
napperon
Pytanie 31
Przyjmując zamówienie na budzenie, należy ustalić z gościem hotelowym:
formę płatności za usługę
godzinę usługi
powód realizacji usługi
cenę usługi
Pytanie 32
Którą czynność należy wykonać jako pierwszą podczas sprzątania jednostki mieszkalnej?
wyrzucić śmieci
pościelić łóżko
odkurzyć wykładzinę
otworzyć okno
Przejdź na Memorizer+
W trybie nauki zyskasz:
Brak reklam
Quiz powtórkowy - pozwoli Ci opanować pytania, których nie umiesz
Więcej pytań na stronie testu
Wybór pytań do ponownego rozwiązania
Trzy razy bardziej pojemną historię aktywności
Wykup dostęp