Strona 3

Inżynieria produktów nieżywnościowych

Pytanie 17
kryteria jakości to:
cechy o największym wpływie na kompleksową jakość
wszystkie cechy dotyczące danego wyrobu
ocena nasilenia wpywu na kompleksową jakość wyrobu
Pytanie 18
Wskaźnik jakości wyrobu oblicza się ze wzoru:
J= (suma Wi * suma Wi)/ suma (Ui)
J= (suma Wi * suma Ui)/ suma (Wi)
J= (suma Ui * Wi)/ suma (Ui)
Pytanie 19
U oznacza:
współczynnik ważności danego kryterium jakości
wyróżnik kryterialny danego kryterium jakości
Pytanie 20
W oznacza:
współczynnik ważności danego kryterium jakości
wyróżnik kryterialny danego kryterium jakości
Pytanie 21
Klasę jakości oblicza się ze wzoru:
10- (10*J + y)
10- (10*y - j)
10 + (10*J + y)
Pytanie 22
gdzie K
klasa jakości
wskaźnik jakości
Pytanie 23
J to
ułamek dziesiętny uzupełniający wartość 10 J do najbliższej liczby całkowitej w górę
klasa jakości
wskaźnik jakości
Pytanie 24
W normalizacji powinny się znajdować:
uzasadnienie wyboru
obliczenie klasy jakości
obliczenie wyróżnika kryterialnego
wpływ kryterium na jakość

Powiązane tematy